Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/2/1992 Επική πρόκριση με Ipswich στην παράταση (vid)

Σαν σήμερα: 26/2/1992 Επική πρόκριση με Ipswich στην παράταση (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Graeme Souness θα πάρουν επική πρόκριση απέναντι στην Ipswich Town στο Anfield, στην παράταση με ανατροπή του σκορ!

Οι Κόκκινοι παίζοντας σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, θα προηγηθούν στο 45′ με ένα «ξερό» σου του Ray Houghton έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Οι Tractor Boys δεν θα το παρατήσουν το παιχνίδι και οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν καρπούς στο 89′ όταν ο Gavin Johnson με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Bruce Grobbelaar, στέλνοντας στην παράταση τις δύο ομάδες.

Στον έξτρα χρόνο των 30′ οι φιλοξενούμενοι θα παγώσουν το Anfield με τον Jason Dozzell στο 96′, με τους Reds να μην αφήνουν τους Tractor Boys να χαρούν περισσότερο από τρία λεπτά. Ο Steve McManaman θα κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων και ο Jan Mølby με απ’ ευθείας εκτέλεση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Craig Forrest (98′).

Δύο λεπτά αργότερα οι Reds θα καταφέρουν την ολική ανατροπή, όταν οι Steve McManaman και Ronny Rosenthal συνδυάστηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να βγαίνει σε θέση βολής και «τσιμπάει’ την μπάλα πάνω από τον Craig Forrest, σημειώνοντας το τελικό 3-2.

Η επική αυτή νίκη των Κόκκινων τους οδήγησε στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετώπιζαν την Aston Villa στο Anfield. Στο παιχνίδι αυτό, το οποίο ήταν ο επαναληπτικός αγώνας καθώς είχε έρθει ισόπαλο το πρώτο στο Portman Road δέκα μέρες νωρίτερα, τέθηκε αντίπαλος των Reds ένας πρώην παίκτης τους, ο John Wark. Μάλιστα ο John Wark τραυματίσθηκε και αντικαταστάθηκε, με το Anfield να σηκώνεται όρθιο και να χειροκροτεί τον πρώην παίκτη της ομάδας τους, τιμώντας τον έτσι για την προσφορά του την εποχή που φορούσε την famous Red shirt. Ο ίδιος δήλωσε μετά το παιχνίδι εμφανώς συγκινημένος, πως ήταν από τις πλέον συγκινητικές εμπειρίες που είχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το βράδυ Τετάρτης παρακολούθησαν 27.355 θεατές και διαιτητής ήταν ο A. Buksh.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 26/2/1992 Επική πρόκριση με Ipswich στην παράταση
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com